وقوع هفته ای ۴ تصادف در محورهای سقز//آمار قربانیان تصادفات جاده‌ای به مراتب بیشتر از کرونا است

 

کابوس شب ها و روزهای مردم استان کردستان بخصوص شهرستان سقز جاده های مرگ است، قتلگاه کابوسهایی که در سایه توسعه نیافتگی سرزمین پهناور کردستان هر روز قربانی میگیرد، جاده هایی که مرگ انسانها در آن به یک سریال تکراری تبدیل شده و با وجود کشته و مجروح شدن بسیاری از هموطنانمان، متاسفانه هنوز مسئول جان باختن و خسارات سنگین بر جای مانده

کیفیت پایین خودروها،غیر استاندارد بودن اکثر جاده ها و هزاران نقطه حادثه خیز در جاده های استان کردستان بخصوص محورهای سقز باعث شده که بسیاری از جوانان این شهرستان با یک دنیا امید و آرزو در زندگی در تصادفات رانندگی پرپر شوند و خانواده های زیادی داغدار شوند

ثبت ٨ کشته و نزدیک به ۵۴ نفر زخمی فقط در یک ماه بقیه ماهها دیگر بماند در محورهای منتهی به سقز آمار تکان‌دهنده است، این آمار تلخ گویای آن است که مسیرهای سقز نیاز به عزم جدی و توجه ویژه دارد، مسیری که مردم انتظار دارند باعث پیشرفت و آبادانی این شهرستان شود؛ اما چنین نشده و پیامدهای بی‎توجهی به این مسیرها روز به روز به شکل ناخوشایندتری خودنمایی می‌کند.

محور ارتباطی سقز _ بوکان یکی از محورهای پرتردد ، حادثه خیز و نامساعد سقز است که به دلیل بار ترافیکی سنگین، نبود جاده چهار بانده، همواره بیشترین تصادفات را به خود دیده و آمار بالای کشته شدن همشهریان بر اثر تصادف، این محور را به یک قتلگاه تمام عیار تبدیل کرده است که بر اساس گزارشها بیش از ۵ سال از شروع به کار و تبدیل آن به بزرگراه می گذرد ولی طرح متاسفانه نیمه کاره رها شده است

یکی دیگر از محورهای منتهی به شهرستان جاده سقز به سمت بانه است که یکی از جاده های باریک و پر پیچ و خم این شهرستان است که با وجود گردنه های زیاد و صعب العبور بودن جاده، رانندگی رو برای رانندگان سخت کرده و بعنوان یکی دیگر ازخطرناک ترین جاده های منتهی به سقز نام برده می شود زیرا ساخت بزرگراه و همچنین ایجاد چندین تونل برای این محور ارتباطی دغدغه ی بسیاری از رانندگان و شهروندان است

یکی دیگر از قتلگاههای سقز دوربرگردان و بریدگی قیلسون که اولین بریدگی جهت ورود از جاده جدید مریوان به سمت سقز است که در چند ماه اخیر شاهد چندین تصادف خطرناک بوده و به یکی از نقاط حادثه خیز محور سقز بە دیواندره تبدیل شده که می طلبد هر چه زودتر اقداماتی برای ایمن سازی این منطقه از جمله احداث زیرگذر و روگذر صورت بگیرد.

اما شهرستان سقز که دومین شهر بزرگ استان کردستان است که طول ماه های اخیر از این مرگ و میر ها بی نصیب نبوده و هر روزه به دلایل مختلف اعم از غیر استاندارد بودن جاده های درون و برون شهری، سرعت غیر مجاز، نبستن کمربند ایمنی و عدم توجه به جلو تصادفات و موارد دیگر مرگ و میر زیادی دارد.

در شهرستان سقز تاکنون آنگونه که باید و شاید شاخصه های جاده های استاندارد و قوانین راهنمایی و رانندگی پیاده نشده و هنوز تا استاندارد های کافی فاصله های زیادی دارد که همین علت باعث شده که مرگ و میرهای ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی در این شهرستان افزایش یابد.

وقوع هفته ای ۵ تصادف در جادەهای منتهی بە سقز

رضایی یکی از رانندگان مسیر سقز به بانه در این باره می‌گوید: متاسفانه روزانه شاهد تصادف منجر به جرح و یا فوت در این جاده شاهد هستیم و شاهد داغدار شدن خانواده‌ها هستیم و بار‌ها مشکلات را به گوش مسئولان رسانده‌ایم، اما تاکنون پاسخ مناسبی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.

او می‌افزاید: در هفته شاهد چند فقره تصادف رانندگی در سطح جاده سقز _ بانه هستیم که تنها در هفته گذشته ۴ بار حادثه رانندگی در این محور اتفاق افتاده است.

رضایی عنوان می کند: عدم علائم ایمنی، عرض کم، پیچ‌های خطرناک و فاقد در مسیر جاده سبب بروز بیشترین فاجعه انسانی می‌شود و کسی نیست تا نظارتی بر این جاده داشته باشد و از نزدیک درد و غم مردم را ببیند

کریمی یکی دیگر از رانندگان محور سقز _ بوکان با اشاره به اینکه جاده سقز به بوکان محور ترانزیتی است، می گوید: این جاده به استانهای تبریز ، ارومیه و شهرستانهای بوکان ،مهاباد ، میاندوآب ، بناب و عجب شیر منتهی می‌شود و به دلیل ناایمن بودن و عدم بزرگراه ، این مسیر به جاده مرگ تبدیل شده است.

تصادفات جاده ای کردستان، محصول دیالکتیک طبیعت و مصنوعات انسان ایرانی است دکتر سردار فتوحی جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به سه نقطه حادثه خیز ورودی سقز ، ورودی جاده بانه ، بوکان و محور سقز دیواندره دور برگردان جاده قیلسون گفت : تصادفات جاده ای کردستان، محصول دیالکتیک طبیعت و مصنوعات انسان ایرانی است.

دکتر فتوحی اظهار داشت : جاده های نامناسب شهری و روستایی در قالب پیچها، جاده های باریک، سربالایی ها و سرپایینی ها که ایماژی از ناتوانی انسانی در برابر دره ها و کوههاست. مصنوعات انسانی قادر به تغییراتی در دل کوهها و دره ها برای بهبود روابطشان(روستایی و شهری) نبوده است همچون جاده های مریوان- سقز، اورامانات و … که جاده های آن در سطح کوه ها و دره ها باریک و نازک است.

وی همچنین گفت : دومین مقوله از غلبه طبیعت بر مصنوعات انسان ایرانی، ماشینهای ایرانی به مثابه مصنوعات بشری است که سازندگان آن(انسانها) را مطمئن نمی کند که هر لحظه امکان انحراف دارد، قطعه ای از آن نامطلوب کار میکند و حتی در نهایت نمی تواند سازندگانش(انسانها) را مطمئن سازد که در صورت واژگونی یا برخورد با طبیعت(برخورد به سنگ، درخت و …) از خودشان(انسانها) محافظت میکند. ایربگ های ناقص، ایمنی نامطلوب و … بیش از هر چیز بیانگر ضعف ماشینها را در برابر قوت طبیعت است. ماشینهایی که گویی طبیعت را قلقلک میدهد و طبیعت انتقامش را از انسان میگیرد.

فتوحی بیان داشت : اما این تنها طبیعت نیست که مصنوعات انسان ایرانی(ماشین- جاده ها) را بی اعتبار می سازد بلکه گاهی مصنوعات انسان ایرانی بر طبیعت غلبه می یابد. امروزه هر انسان ایرانی سراپا دلهره، نگرانی، عجله، عصبانیت و … در برگرفته است، به عبارتی این دلهره، عجله و عصبانیت به بخشی از فرهنگ این جامعه مبدل شده است و یک زندگی طبیعی را در پرانتز گذاشته است. عجله در رانندگی، عجله برای یافتن کالاها، عجله برای گران نشدنها، دلهره برای کاهش درآمد، نگرانی اینده و … زندگی را در مضیقه قرار داده است و فرهنگ عجله و دلهره را بسط داده است.

وی در پایان گفت : بنابراین در سه ضلع مثلث تصادفات جاده ای( فرهنگ، جاده، ماشین)، چیرگی طبیعت از لحاظ جاده و ماشین بر مصنوعات انسانی مشهود است و از لحاظ فرهنگی(عجله، نگرانی و …) این طبیعت و زندگی طبیعی است به حاشیه رفته است.

در پایان با توجه به داغدار شدن بسیاری از خانواده ها که در جاده های مواصلاتی شهرستان جان خود را از دست می دهند می طلبد که مسئولان نسبت به جاده های مواصلاتی سقز توجه و اهتمام جدی داشته باشند و با برنامه ریزی و ایمن سازی این مسیرها از بروز حوادث ناگوار جلوگیری نمایند

 

عادل معروف زاده _ خبرنگار

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.