به همت فرهنگ نویس کُرد؛ چاپ کتاب «فرهنگ شفاهی موکریان» به دوازدهمین جلد رسید

 

جلد یازدهم این فرهنگ حرف (ق) و مشتمل بر ٨٨٢ صفحه است و جلد دوازدهم حروف (ک) را در بر گرفتە و ١٣٣٤ صفحه است.

تاکنون از بخش فرهنگ این پروژە، ١٢ جلد از «فرهنگ شفاهی موکریان» بر اساس حروف الفبای کردی در ٩ هزار و ٥٢٥ صفحه، و دو فرهنگ جداگانە بە نام‌های «فرهنگ خوراک موکریان» و «فرهنگ پوشاک و زیورآلات زنان موکریان» در ٨٥٦ صفحه از سوی انتشارات «خانە موکریانی» در هولیر چاپ و منتشر شدە است.

از بخش ادبیات شفاهی موکریان نیز سە کتاب بە نام‌های «کانی مرادان؛ ترانەها و اشعار شفاهی موکریان»، «ادبیات شفاهی زنان موکریان» و «ادبیات شفاهی کودکان موکریان در دو جلد» از سوی همان انتشارات روانە بازار شدەاند.

علاوە بر ادامە جلدهای «فرهنگ شفاهی موکریان» بر اساس حروف الفبای کردی، کە پیشبینی می‌شود حداقل هشت جلد را در بربگیرد، دو فرهنگ دیگر بە نام‌های «فرهنگ شفاهی اصطلاحات کشاورزی موکریان» و «فرهنگ شفاهی اصطلاحات دامداری موکریان» را با همکاری انتشارات «خانە موکریانی» را در برنامه کاری این فرهنگ نویس کرد، قرار دارد.

برای هر یک از این دو جلد حاضر نویسندگان نامدار همچنون احمد محمدپور( جامعه شناس، انسان شناس و استاد دانشگاه ماساچوست) و کمال سلیمانی( استاد تاریخ سیاسی) مقدمە نوشتە اند.

گفتنی است؛ برای هر یک از جلدهای این پروژە یکی از زبان‌شناسان، فرهنگ‌پژوهان و نویسندگان نامدار کرد و غیر کرد مقدمە نوشتە است که از جملە مقدمەنویسان این پروژە می‌توان بە نام استادانی چون دکتر امیر حسن‌پور (زبان‌شناس)، دکتر رهبر محمودزادە (استاد فلسفە علم و زبان کردی)، دکتر جعفر شیخ‌الاسلامی (زبان‌شناس)، دکتر هاشم احمدزادە (منتقد ادبیات)، یونس رضایی (شاعر و نویسندە)، استاد محمد رمضانی (نویسندە و مترجم)، دکتر مایکل چایلد (فرهنگ‌نویس و کارمند کتابخانە کنگرە آمریکا در واشنگتن) نام برد.

صلاح پایانیانی، محقق و مولف فرهنگ و ادبیات شفاهی موکریان سال ١٣٥٧ در شهر مهاباد بە دنیا آمده است و اکنون مدیر موزە فرهنگی و ادبی «سرای هیمن» در شهر مهاباد است. کردپرس

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.