هشدارهای پیشگیرانه در فضای مجازی و موضوع کنترل فرزندان توسط والدین

یکی از عوامل مهمی که باید به آن توجه بسیار مهمی داشت این است که با توجه به تحقیقاتی که سازمان های پژوهشی انجام داده اند والدین را با حقیقت تلخی مواجه می کند که کودکان بیشتر از والدینشان در استفاده از فناوری توانایی دارند.بنابر نتایج پژوهش شرکت امنیتی ای وی جی ، یک کودک ۱۱ ساله در استفاده از مظاهر فناوری به اندازه والدین خود توانایی دارد به بیان دیگر کودکان می توانند هر کاری را که یک بزرگسال قادر به انجام آن است ، مانند گشت زنی در فضای اینترنت و حل بسیاری از مسائل دشوار مربوط به رایانه را انجام دهند و مسئله مهم در این باره این است که والدین لزوماً به این نکته واقف نیستند روی فعالیت های رایانه ای فرزندان خود نظارت و کنترل بیشتری داشته باشند.

با توجه به پیشرفت‌های روزافزون حوزه IT و بروز فاصله اطلاعاتی میان والدین و فرزندان که از آن به شکاف دیجیتالی یاد میشود، موجب شده تا در برخی موارد کنترل و نظارت کافی بر روی عملکرد فرزندان در زمان کار با رایانه و بخصوص اینترنت، در اکثر خانواده ها وجود نداشته و این امر موجب بروز آسیب هایی برای فرزندان شده است.والدین در این برهه از زمان لازم است خود را ، تا حد توان از نظر دانش عمومی رایانه به روز نموده و سعی کنند تا عدم آشنایی با رایانه موجب نگردد از کنترل های اولیه بر فرزندان خود باز مانند.

  1. از مهمترین مواردی که جنبه پیشگیرانه دارد و می‌توان به والدین پیشنهاد داد، نصب و راه‌اندازی رایانه در محلی است که قابلیت کنترل فیزیکی و چشمی توسط والدین بر عملکرد فرزندان میسر باشد.
  2. ساعات کار فرزندان با کامپیوتر را برنامه‌ریزی و زمانبندی کنید، از نگه‌داری اطلاعات شخصی بر روی رایانه خودداری کنید و سعی نمائید اطلاعات شخصی خود را بر روی CD یاDVD ذخیره کرده و از آنها در محل مناسبی مراقبت نمائید،
  3. تصویرهای پس زمینه رایانه خود را با دقت انتخاب کنید و از انتخاب تصاویر شخصی و خانوادگی به عنوان تصویر پس زمینه به خصوص در شبکه های اجتماعی پرهیز نمایید.
  4. والدين می توانند از نرم افزارهای كنترل والدين(نرم افزارهایی که بطور نامحسوس بر روی عملکرد فرزندان نظارت می کنند بدون اینکه نیاز به حضور خود والدین باشد) كه در بازار موجود می باشد برای نظارت برعملكرد فرزندانشان در فضای مجازی كمك بگيرند.
  5. رمزهای عبور خود را بصورت ترکیبی طرّاحی کرده و از کلمات متداول و شماره‌های شناسنامه، تلفن همراه و کد ملی برای این موضوع استفاده نکنید.
  6. هرگز عکس‌ها و ویدئوهای شخصی و خانوادگی را در سایت‌ها و شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید چون خیلی از مسایل و مشکلات و جرایمی که اتفاق میفتد و موجب هتک حیثیت خانواده ها و حتی تهدید و اخاذی از آنها میگردد همین بحث اشتراک گذاری تصاویر خصوصی میباشد که زمینه سوء استفاده مجرمان را فراهم می آورد.
  7. با عنایت به اینکه بازیهای آنلاین نیز یکی از مواردیست که فرزندان را در مسیرهای گمراه کننده در فضای مجازی قرار میدهد لذا نوع بازی و بحث شرایط سنی میبایست مد نظر والدین قرار بگیرد.

۸٫٫ در خصوص حسابهای بانکی حتما و بطور مرتب حسابهای بانکی خود را برای اطمینان از عدم سوءاستفاده و دستبرد آنلاین به آن بررسی کنید.

  1. در خصوص تعمیرات وسایل الکترونیکی خود مخصوصا موبایل و رایانه های شخصی ، به هیچ وجه آنها را جهت تعمیر به افراد ناشناس تحویل ندهید و تا حد ممکن در هنگام تعمیر و یا نصب هرگونه برنامه توسط مراکز تعمیر در کنار آنها حضور داشته باشید.
  2. آخرین مطلب و مهمترین مطلب در فضای مجازی علی الخصوص شبکه های اجتماعی ، دوستی های مجازی است که توسط دختران و پسران نابالغ صورت می گیرد و گاه نتایج بسیار خطرناک و غیر قابل جبرانی را هم برای خود فرد و هم برای خانواده وی به ارمغان می آورد لذا در پایان با توجه به اینکه فضای مجازی همانند فضای عمومی جامعه محل حضور افراد ناباب و ناشناس می‌باشد ، لازم است خانواده‌ها در برقراری ارتباطات اینترنتی فرزندان خود نیز نظارت کافی داشته و آنها را از برقراری ارتباط با افراد ناشناس برحذر دارند.

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.