💰اجاره های نجومی و سودهای کلان برروی اجناس دلیل بازار مرده ی سقز

🔹طی چند سال اخیر اجاره بهای واحدهای تجاری و حتی مسکونی به حدی افزایش داشته است که فقط تعداد محدودی از مردم قادر به پرداخت آن هستند.
🔸این افزایش قیمت در سقز با کلانشهرها برابری کرده و گاها شاهد پیشی گرفتن از کلانشهرها نیز بوده ایم و این امر ضربه سهمناکی به اقتصاد و بازار این شهر وارد کرده است، زیرا قدرت خرید مردم پایین بوده و فروشندگان کالا نیز مجبورند به دلیل سطح بالای اجاره ها سود بیشتری بر روی اجناس خود بگذارند اما به چه قیمتی؟!
🔹سقز با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد مسیر تردد مسافران از استانهای دیگر می باشد و میتواند از این پتانسیل به بهترین شیوه ممکن استفاده نماید.
🔸در شهرهای همجوار سقز نظیر بوکان که شهری مهاجر پذیر بوده نیز اجاره بهای واحدهای تجاری و مسکونی افزایش یافته است اما چرا بازهم مردم برای اقلام زیادی از کالا به آنجا سفر میکنند؟
🔸کسبه شهر بوکان با لحاظ کردن حداقل سود برروی اجناس خود فروش بیشتری دارند و اجناسشان در تایم سریعتری به فروش می رسد و مصداق سود کمتر فروش بیشتر و فروش بیشتر سودبیشتر خواهد بود، در این شهرستان دریغ از یک کارگاه کوچک تولید کاشی و سرامیک، به قطب فروش کاشی و سرامیک تبدیل شده است و اطلاعرسانی که توسط صاحبان مشاغل انجام میشود رونق را به بازاری سرزنده و پرنشاط بخشیده اند.
🔸ابن مطلب شاید به مزاج همشهریهایم خوش نیاید اما سقز با قدمت و موقعیتی که دارد نتوانسته در جذب توریست و ایجاد کسب و کاری که بتواند یک شبانه رو مسافر را نگه دارد موفق عمل کند زیرا نه در بحث اطلاعرسانی تبلیغات و نه در بحث چیدمان،دکوراسون و تنوع اجناس ابتکاری خاصی به خرج داده اند، بخش عمده ای از موضوع متوجه مسئولان از جمله(نماینده مجلس، فرماندار، شهرداری، شورای شهر،میراث فرهنگی و….) میشود که در راستای جذب سرمایه گذار و ایجاد بازارچه های ساحلی و احیای اماکن تاریخی کم کاری بسیاری کرده اند و گامی مثبت برنداشته اند هیچ، این مسئله را که با اقتصاد و فرهنگ جامعه سقز سروکار دارد را به دست فراموشی سپرده اند.
🔹مرز سیف که بسته شده توسط نمایندگان و استانداران و فرمانداران ادوار هیچ تغیری نکرد و تاکنون بازگشایی نشده است و همچنان بسته است،عدم وجود موزه در این شهر ۷هزار ساله، غار کرفتو که در نقشه متعلق به سقز است را اهدا کردند، اماکن تاریخی سقز نظیر بازار تاجوانچی که به کلی محو شد، حمام حاجی صالح که بلا استفاده بوده، مسجد دومناره فرسوده، و سایر بناهای تاریخی که جز مخروبه ای بیش از آنان به جا نمانده است همگی میراث سقز بوده و هست اما مدیریت ضعیف مسئولان باعث شده که به این روز بیافتد.
🔹اخیرا در این اوضاع بهم ریخته اقتصادی و تورم، مالیاتهای سنگینی که برای کسبه این شهرستان در نظر گرفته شده است داد آنان را درآورده و شاید ادامه راه را برای خیلی از آنان غیرممکن سازد و این مسئله نیز میتواند ضربه دیگری بر پیکر بازار سقز باشد و نیز انگیزه ای برای کار کردن در این شهر نمیگذارد.
🔸مسائلی که مطرح شد در زندگی، کسابت و فرهنگ این شهر ریشه دارد اما مسئولان همچنان درخواب شیرین به سر میبرند.
♦️سقز در دهه اخیر بیش از همیشه مورد بی مهری مسئولین قرار گرفته و فاقد هر گونه نقطه پیشرفت می باشد و بسیار جای تاسف و تامل است.
♦️طنز تلخ🥴
باید این کوله بار از مشکلات را برداریم از فرودگاه سقز سوار هواپیمای حمل مشکلات بشیم و به سوی شهری رو به ترقی با مسئولان دلسوز مهاجرت کنیم.
🖌هیوامجیدی روزنامه نگار
🆔

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.